Bericht van Laura – coördinator Globaland

Op 29, 30 en 31 maart 2017 hebben leerlingen van de brugklas van OSG Willem Blaeu meegedaan aan Globaland, een interactief simulatiespel over armoede en onrecht in de wereld. Het project was een groot succes! De leerlingen hebben op een creatieve manier kennis gemaakt met onderwerpen zoals het vluchtelingenprobleem, meisjesdiscriminatie en landroof. Ze zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan met het besturen van een virtueel land met allerlei problemen. Het winnende groepje dat haar land het beste heeft bestuurd was ‘Land’ uit 1Mb. Daarnaast hebben de leerlingen tijdens de microkredietdag hun eigen bedrijfje opgestart om geld op te halen voor stichting Sengerema, een stichting die microkredieten verstrekt aan kansarme jongeren in Tanzania zodat zij een bedrijfje kunnen opstarten. Sommige groepjes hebben bloemen verkocht, andere groepjes verkochten allerlei lekkernijen en de winnende groepen waren “the American superstars” uit 1VHta en “Bloemen enzo” uit 1Vta!

Tijdens deze microkredietdag hebben de leerlingen het geweldige bedrag van € 2.000,- (€ 500,- meer dan vorig jaar) opgehaald voor stichting Sengerema!

Wat deze actie extra bijzonder maakt is dat leerlingen zelf met Globaland meekunnen op reis om de microkredietprojecten van stichting Sengerema in Tanzania te bezoeken! Ze ontdekken dan hoe microkredieten werken, ontmoeten jonge ondernemers en draaien mee in hun bedrijfjes. Ze logeren zelfs bij de ondernemers thuis! Daarnaast gaan de leerlingen natuurlijk ook de omgeving verkennen en worden leuke activiteiten met leeftijdsgenoten georganiseerd. Zo verleggen ze letterlijk hun grenzen en leren zichzelf, anderen en de wereld beter kennen. Meer weten? Kijk op http://www.fairaway.nl/ Wij van Globaland hebben drie supergave dagen gehad op het O.S.G. Willem Blaeu en kijken uit naar volgend jaar!

Laura Gardien– coördinator Globaland