Berlijnreis

‘Berlijn is misschien niet mooi, maar wel erg indrukwekkend’.

Een juiste weergave van de stad? Ik denk ’t wel.

Maandagochtend 10 april jl. was het eindelijk zover: we, de meeste H4-leerlingen en een aantal docenten, konden met de trein naar Berlijn afreizen, waar we ’s middags al tijdens een speurtocht op de fiets iets van de Berlijnse cultuur konden opsnuiven. Geweldig toch, als je bedenkt dat je bijna tegen de Poolse grens aan zit!

Wie door Berlijn fietst zal ontdekken dat de stad een zeer fraaie mix biedt van oude gebouwen en moderne architectuur.

Dinsdagmorgen gingen de leerlingen in groepjes uiteen: diverse musea en de dierentuin stonden op het programma. ’s Middags bezochten we met elkaar Hohenschönhausen, de voormalige Stasigevangenis: bijzonder om door oud-gevangenen rondgeleid te worden. In groepjes gegeten in de buurt van Ostkreuz om meteen door te fietsen naar Matrix, de disco, of naar de Fernsehturm, die ook in het donker een geweldig uitzicht over Berlijn bood.

Woensdag hebben we met elkaar een flink stuk van de Berliner Mauerweg gefietst, een fietspad van zo’n 170 kilometer dat grotendeels is aangelegd op of in de buurt van de voormalige grens tussen West en Oost-Berlijn. We troffen het enorm met het weer. Nauwelijks of geen last gehad van de voorspelde regen. Boffen dus!

’s Avonds naar de bioscoop aan de Potsdamerplatz: ‘Beauty en the Beast’ of ‘Fast and Furious 8’.

Donderdagochtend weer een culturele keuze en ’s middags de fietsen weggebracht.

Aan het eind van de middag de trein weer terug naar huis.

Wat een week: een boeiende reis met een topgroep!

 

Rineke van Teeseling, docent Nederlands