Digitale Open Dag

Onze Open dag is dit jaar volledig digitaal en interactief met webinars en mogelijkheden tot persoonlijk contact.
Hier vind je hier meer informatie over het onderwijs op Willem Blaeu, een virtuele rondleiding en diverse video’s.

Omdat langskomen niet gaat en we je heel graag willen laten sfeerproeven en kennismaken met onze school, zodat je straks alles weet over onze school.

Bezoek ons schoolgebouw in onze 360⁰ tour.

En bekijk onze video “Een dag op het Willem Blaeu”

 

De digitale open dag was opgesplitst in twee live sessies.

Programma:

16:00 – 17:00 Live sessie I
17:30 – 18:30 Live sessie II


Tijdens elke live sessie kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

Algemeen – De heer Van Asperen, rector van OSG Willem Blaeu, zal de live sessie openen en met u het programma doornemen.

Ons onderwijs – Willem Blaeu is een scholengemeenschap met alle typen onderwijs onder één dak: van vmbo-b tot met gymnasium. Alles wat wij aanreiken staat in het teken van ons motto ‘Zoek, ontdek, leer en verbeter door te oefenen’. Voor dat mooie persoonlijke ontwikkelingsproces zetten we een mix van lesboeken en digitale middelen in. Allemaal met als doel onze leerlingen uit te laten groeien tot zelfbewuste burgers die geloven in hun kwaliteiten. In mavo 4 worden er i.p.v. zes vakken, zoals op de meeste scholen voor vmbo-t, zeven vakken gegeven. Dit maakt de overstap naar havo aantrekkelijker.

Tweetalig Onderwijs (TTO) – Engels is over de hele wereld één van de belangrijkste communicatietalen. Door de internationalisering van onze samenleving is de beheersing van de Engelse taal steeds meer een vereiste. Dat geldt voor het bedrijfsleven, maar ook op hogescholen en universiteiten gaat men steeds meer gebruik maken van de Engelse taal. Tweetalig onderwijs biedt jou een uitstekende mogelijkheid om daarvoor al een stevige basis te leggen.

Gymnasium (vanaf klas 2) – Wil je graag weten hoe mensen in de Klassieke Oudheid leefden? Ben je geïnteresseerd in de oude Grieken en Romeinen? Ben je goed in talen? Vanaf de tweede klas begin je met Grieks en Latijn. Beide klassieke talen zijn in klas 2 en 3 verplicht. Daarna kies je voor één klassieke taal. Bij Willem Blaeu ook te combineren met TTO en SportXtra.

Topsport en SportXtra – Op het Willem Blaeu hebben we een Topsportafdeling, hier worden faciliteiten geboden om studie en sport te combineren, de sporters, Topsport- en Talentleerlingen, kunnen (bijv. tijdens tussenuren) extra tijd aan schoolwerk besteden, toetsen inhalen of extra ondersteuning krijgen.

Ben jij sportief? Dan is SportXtra misschien wel iets voor jou! Dit wordt aangeboden in leerjaar 1 en 2. Kies je hiervoor, dan krijg je het hele jaar, naast jouw reguliere lessen, één blokuur in de week verschillende sporten zoals; boogschieten, kanovaren, klimmen, mountainbiken, schaatsen, schermen en skiën
(op sportlocaties in Alkmaar).

Een dag uit het leven van een brugklasser – In de live sessies komen ook brugklassers aan het woord. Zij vertellen hoe het werkt op school en waarom zij voor Willem Blaeu hebben gekozen, wat zij het leukst of spannend vinden.