Erasmus Internationaliseringsproject

Enkele verslagen van leerlingen die meededen aan het Erasmus Internationaliseringsproject (chatweek)

We gingen via Twinspace© met mensen praten die ook meedoen aan Erasmus project. We gingen het voornamelijk hebben over hoe het met de andere persoon ging en over verschillende onderwerpen waar wij over moesten discussiëren. Omdat ik groep 3 had gekozen had ik het voornamelijk over de verschillende prijzen van producten. Hoe duur was een kopje koffie in Italië of in Duitsland bijvoorbeeld. Ik kwam tot de conclusie dat in Nederland veel producten erg duur zijn in vergelijking met hetzelfde product in een ander land.

Nick

De laatste weken hebben wij gewerkt voor het uitwisseling project. We hebben een week lang gechat met de mensen uit de verschillende landen; Duitsland, Italië en Hongarije. We hebben het over verschillende onderwerpen gehad, waar we vandaan kwamen, waar we heen gaan voor de uitwisseling, over school en nog heel veel andere dingen. Iedereen was heel belangstellend en stelde elkaar allerlei vragen. De chatroom viel jammer genoeg heel vaak uit maar er was genoeg tijd om te praten.

Het was erg jammer al was de tijd voorbij en je zat net midden in een gesprek, bijvoorbeeld ik had een gesprek met iemand uit Hongarije die naar Nederland zou komen in het voorjaar 2017. Er werden vragen gesteld en ik beantwoorde ze over hoe het hier was. Jammer genoeg toen we net een gesprek begonnen te hebben moest ik verder naar mijn volgende les. Daarna heb ik niet meer met diegene gesproken. Iedereen die al op uitwisseling was geweest (onder andere ikzelf) hadden het heel leuk gehad! Degene die nog heen moeten gaan hebben er volgens mij ook heel veel zin in.

Ook moesten we een verslag maken over een bepaald onderwerp wat op de Erasmus site komt. Dat is een site waar alle leerlingen en docenten die deelnemen informatie kunnen uitwisselen, met elkaar chatten, foto’s delen enz… zelf ben ik nog bezig met mijn verslag en moet ik daarna op de site zetten. Het was een leuke week en heel gezellig om met iedereen te chatten!

Marisya

Wij waren geselecteerd om op uitwisseling te gaan naar één van deze drie landen; Italië, Duitsland en Hongarije. Uiteindelijk mochten wij op uitwisseling naar Italië. Toen wij weer terug in Nederland waren, konden wij ongeveer een maand later met alle uitwisselingspersonen gaan chatten. Dit houdt in dat wij naar alle uitwisselingspersonen berichten konden sturen.Wij hebben in deze week gechat met de leerlingen die ook in Italië waren geweest en je kon ook met de mensen die naar Duitsland en Hongarije gaan, gaan chatten. Wij konden ook met onze uitwisselingspersonen chatten, vet leuk!

Wij hebben het er dan over; hoe gaat het met jullie?, hoe vonden jullie het project? Op deze manier blijf je contact houden met de leerlingen die ook op uitwisseling gaan of al zijn geweest. Je kunt je ervaring met hen delen en dat is erg leuk om te doen! Ik vond het erg leuk om weer contact te hebben met de leerlingen en het is erg leuk om te weten wat zij van het project vonden. Ik heb met plezier gechat met de leerlingen, het was top om te doen!

Emma

Erasmus IMG_3869 Erasmus IMG_3868Erasumus IMG_3906