Geslaagd trainingskamp Double Dutchies-speelster Emmeke Henschen uit Heiloo

P E R S B E R I C H T

Heiloo/Alkmaar, 9 mei 2016 – Na een geslaagd trainingskamp in het stadion van eerstedivisieclub Telstar in Velsen-Zuid afgelopen weekend is zij er helemaal klaar voor: Emmeke Henschen uit Heiloo gaat met nog 7 andere speelsters en spelers naar Milaan om daar op 28 mei de finale van de Champions League bij te wonen. De 13-jarige scholiere van OSG Willem Blaeu en speelster van de Telstar Meiden Voetbal Academie is geselecteerd voor de Double Dutchies. Dit team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvindt in de Italiaanse stad.

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Zo ziet het leven van Emmeke Henschen eruit. Ze traint, traint en traint. Elke dag met een bal aan de voet. En altijd met een lachend gezicht. “Ik vind het zo bijzonder dat ik hiervoor ben gevraagd”, aldus de Heiloose scholiere, die als enige meisje in haar team bij De Foresters speelt. “Ik speel achterin en ook op het middenveld. Daar speel ik het liefst, want dan kan ik ook mee in de aanval.” En alsof De Foresters en de Telstar Meiden Academie niet genoeg zijn: Emmeke voetbalt ook nog in de zaal.

Voorbereiding Onder leiding van Gerard Timmers, trainer van de Telstar Meiden Voetbal Academie, bereidden Emmeke en haar teamgenoten van de Double Dutchies zich gisteren voor op hun reis naar Milaan. Het was voor het eerst dat de groep bij elkaar kwam. Coach Timmers had een pittig programma voor hen opgesteld. In het mooie weer moesten de Double Dutchies zich behoorlijk in het zweet werken. Na afloop van de training kregen zij hun oranje teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over hun reis naar Italië.

Milaan De Double Dutchies, bestaande uit vier jongens en vier meiden, ontmoeten in Milaan de deelnemers uit de overige 31 landen en nemen er deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 28 mei in het vermaarde San Siro stadion.

Stichting LOOT De acht speelsters en spelers zijn geselecteerd via Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Achtergrond FOOTBALL FOR FRIENDSHIP International children’s social project is een initiatief van Gazprom. Dit jaar nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12–14 jaar) uit 32 landen deel. Het project maakt onderdeel uit van het jongerenprogramma van Gazprom en heeft de volgende doelstellingen:

  • stimuleren van jeugdvoetbal
  • promoten van sport voor jongeren en een gezonde leefstijl
  • bevorderen van verdraagzaamheid en vriendschap tussen jongeren uit verschillende landen.

Beschermheer en ambassadeur van FOOTBALL FOR FRIENDSHIP is de wereldberoemde voetballegende Franz Beckenbauer. Kernwaarden van het project zijn vriendschap, gelijkheid, sportiviteit, gezondheid, vrede, toewijding, overwinning en tradities. Het project wordt wereldwijd aangestuurd door AGT Communications Group (PROI, Russia). De communicatie-ondersteuning op nationaal niveau wordt geleverd door Van Luyken Communicatie Adviseurs (PROI, the Netherlands).