HuiswerkClub en HuiswerkAcademie

Start HuiswerkClub voor klas 1 en 2 en HuiswerkAcademie voor klassen 3 en voor klas 4 Mavo

Schooljaar 2017-2018 starten we met een pilot binnen de huiswerkbegeleiding om meer leerlingen de mogelijkheid te bieden om 1, 2, 3 of zelfs 4 uur begeleiding te krijgen bij het huiswerk maken.

Op de Club voor klas 1 en 2 ligt het accent in het begin vooral op plannen en structuur aanbrengen. Hoe pak je huiswerk aan, waar begin je mee en wanneer ben je klaar?

Op de Academie gaan we voor een rustige sfeer waar je samen met klasgenoten of vrienden aan je huiswerk werkt en waar studenten van de lerarenopleiding je even een zetje in de goede richting geven als je de stof niet begrijpt of vastloopt in de planning.

Nieuw is ook dat je zelf kiest hoeveel uur per week je begeleiding wilt. Na drie maanden kun je opnieuw kiezen. Betaling is per drie maanden.

Zowel de Club als de Academie starten dinsdag 10 oktober na de lustrumweek in het OLC, maar in aparte ruimtes. Periode III start op 2 april 2018.

Omdat we het belangrijk vinden dat de groepen niet te groot worden is het aantal beschikbare plekken beperkt. Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding.

Ineke Potze,

Schoolopleider Willem Blaeu

Tips voor het maken van je huiswerk en het leren van je toetsen.

 

HuiswerkClub

HuiswerkAcademie