Leerlingen 1Me in de landelijke finale Jonge Makers van Vakkanjers

Afgelopen donderdag 7 april gingen Noah, Mees en Jari met Ron Geerlings naar Eindhoven. De drie leerlingen waren doorgedrongen tot de landelijke finale Vakkanjers. 80 scholen en 7000 leerlingen vanuit heel Nederland deden mee aan de ontwerpwedstrijd. 10 scholen en 20 leerlingen, waaronder onze kanjers, waren geselecteerd voor deze finale.

De VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren.

De opdracht was om een apparaat te ontwerpen dat nog niet bestond. Jari, Mees en Noah hebben met hun pizza-snijder indruk gemaakt op de vakjury. Op de dag zelf moesten de jongens voor een 400-koppig publiek hun uitvinding presenteren door middel van een powerpoint.

Donderdag gingen de mannen onder begeleiding van hun docent Ron Geerlings naar het Klokgebouw in Eindhoven.

Alle leerlingen kregen een mooie goodybag vol technische snufjes. De jongens vielen niet in de prijzen. We zijn met z’n allen hartstikke trots op het behaalde resultaat. Alle vier hebben een fantastische dag gehad.

De afsluiting van de wedstrijd voor de Jonge Makers werd gecombineerd met de wedstrijd voor bovenbouw vmbo. Alle finalisten werden tot slot onthaald op een feestelijke finale met een uitbundige confettiregen.

Ron Geerlings, docent techniek

vakkanjers 2vakkanjers 4

vakkanjers 3Het ontwerp van Jari, Mees en Noah ((JMN).

vakkanjers 5