Software

Veel leerlingen vindt het prettig thuis dezelfde versie van diverse softwarepakketen op de computer te hebben staan, zodat ze thuis verder kunnen werken.  Als school beschikken we over een licentie van Microsoft Office 365 waar leerlingen gratis gebruik van kunnen maken. Je kunt er ook Office 2013 mee installeren thuis op maximaal 5 PC’s.

Je inlognaam is dezelfde die je hier op school gebruikt voor het netwerk, aangevuld met @willemblaeu.nl. Je wachtwoord is ook hetzelfde. Als je op school je wachtwoord wijzigt, dan wordt dit ook automatisch gewijzigd in office 365.

Hieronder vindt je een lijst mogelijkheden om op legale wijze aan deze software te komen.

Slim

Weet jij wat Slim is?

 • Dé webwinkel voor middelbare scholen en MBO-instellingen
 • Voor medewerkers, studenten én ouders
 • Hoge korting op software, hardware, boeken, tijdschriften en accessoires
 • Gratis en snel thuisbezorgd.

Slim.nl is een webwinkel, exclusief voor medewerkers en leerlingen van middelbare scholen en MBO-instellingen. Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting legale software, hardware en accessoires van merken als Microsoft, Adobe, Apple, Nero, McAfee en Norton. Ook ouders kunnen bij ons terecht.
Waarom Slim.nl?
Wij vinden het belangrijk dat jij als leerling of medewerker van een onderwijsinstelling toegang hebt tot goede, legale en betaalbare software en apparatuur. Dit maken we samen met je school mogelijk, door speciale onderwijs-overeenkomsten met (software)leveranciers af te sluiten. Hierdoor betaal je bij Slim.nl minder voor je software dan bij andere winkels.
Daarom Slim.nl!
Wij bieden een zeer breed en actueel assortiment, altijd tegen de laagste prijzen. Je hebt je producten snel in huis, want Slim.nl verzendt je bestelling gratis, binnen één werkdag.

COACH 7

Onze school heeft een licentie op het programma Coach 7. Deze licentie houdt ook in dat jullie, als Willem Blaeu leerling, Coach 7 mogen installeren op de eigen computer, Windows en/of Mac. Je mag het programma thuis, maar ook op school gebruiken.

Wat is Coach 7?

Coach 7, opvolger van Coach 6, is een uitgebreide leeromgeving voor met name de bètavakken. Met Coach 7 is het mogelijk om te videometen, modelleren en metingen te analyseren. Tevens is er ondersteuning voor het gebruik van hardware om met sensoren metingen te verrichten.

Je zult bij het vak natuurkunde vaak gebruik maken van het programma Coach 7 om metingen te verrichten en je meetresultaten te analyseren.

Coach 7 biedt gereedschappen voor:

 • Meten met sensoren
 • Videometen: meten aan video’s en foto’s
 • Modelleren van dynamische systemen
 • Analyse en verwerking van gegevens
 • Gegevens visualiseren met animaties
 • Besturen en programmeren van meet- en regelsystemen
 • Verslagen maken door leerlingen

Hoe kun je het installeren?

Je kunt de installer voor Coach 7 downloaden van de website van CMA, http://www.cma-science.nl/. Voor de installatie van Coach 7 heb je een installatie handleiding met de licentie gegevens van onze school nodig. Je kunt de installatie handleiding met de benodigde gegevens van je natuurkunde docent of van Dhr. S. Erturan (TOA) krijgen.

YENKA

Yenka is een nieuwe generatie educatieve simulatiesoftware van Sumdog Ltd. Simuleren, leren en ontwikkelen van concepten in de vakken natuurkunde, scheikunde, techniek en wiskunde is met deze modules zeer eenvoudig.

Onze school heeft een school licentie op het onderdeel natuurkunde van het simulatie programma Yenka, opvolger van Crocodile Physics. Het is een gemakkelijk te gebruiken simulator voor elektriciteit, optiek, golvenleer en mechanica. Je zult op school bij het vak natuurkunde vooral voor het onderwerp elektriciteit Yenka gebruiken.

Hoewel je op onze school alleen het onderdeel natuurkunde van Yenka kunt gebruiken, kun je op je eigen computer alle modulen van Yenka GRATIS installeren en thuis gebruiken. Je kunt het programma voor thuisgebruik downloaden van de website van Yenka: http://www.yenka.com/nl/Gratis_Yenka_thuis_licenties/