Onderwijs en begeleiding tot 6 april 2020

(brief aan leerlingen)
Door alle maatregelen i.v.m. het coronavirus hebben we het onderwijsprogramma moeten aanpassen. Omdat je als leerling niet meer op school mag komen tot 6 april wordt het onderwijs-op-afstand. Daarvoor heb je ook je boeken nodig. Als je boeken nog in je kluisje liggen, kun je die morgen volgens het bijgaande schema ophalen. Examenkandidaten havo en vwo kunnen een examenbundel Nederlands meenemen. Deze liggen op de hoge tafels vlak bij de loot-afdeling.

Hoe gaat het verder?

De toetsweek voor de bovenbouw wordt uitgesteld. Ben je een examenleerling, dan starten de mondelingen een week later, nl. vanaf 26 maart (volgens het reeds gepubliceerde rooster). Die mondelingen gaan gebeuren via een skype- of soortgelijke verbinding. We zullen het mondelingenrooster ook één dezer dagen via de mail nogmaals verspreiden.

Vanaf woensdag as. komt er een 40-minutenrooster. Dat rooster kun je vinden in UNTIS en het huiswerk gaat via Magister-agenda, de communicatie gaat via Magister-schoolmail. Het is de bedoeling dat je thuis op je computer of laptop volgens dat rooster werkt aan de opdrachten die je docenten in de ELO hebben gezet. Het kan ook dat ze verwijzen naar een instructiefilmpje of dat ze op die momenten een video-conferencing organiseren. In elk geval zijn je docenten op dat moment beschikbaar voor vragen over de lesstof. Maak daar gebruik van!

In de periode tot 6 april zullen er geen toetsen afgenomen worden. Daarna uiteraard weer wel, maar we zullen ervoor zorgen dat het haalbaar blijft voor je. We rekenen op je inzet de komende weken.

Je mentor of studiecoach/leerlingbegeleider zal wekelijks contact met je opnemen over hoe het met je gaat en over je studievorderingen. Je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen als je hulp nodig hebt, als je geen computer hebt of niet in Magister kunt komen.

Eerder gemaakte afspraken voor gesprekken met leerlingbegeleiders komen te vervallen. Zij zullen contact met je opnemen voor een afspraak-op-afstand.

Ik wens je succes de komende drie weken!

Met vriendelijke groet,

Dick van Asperen

rector