Q&A – Topsportafdeling

1. Wat is de Topsport/Talentafdeling?

De Topsport/Talentafdeling is een aparte vleugel in het Willem Blaeu. Het is de studeer- en werkruimte voor alle Talenten en Topsporters. Onder begeleiding van 4 medewerkers maken sporters hun huiswerk, halen zij hun toetsen in en krijgen ze ondersteuning in sport en school door het begeleidersteam.

2. Wanneer komt mijn kind in aanmerking voor de Topsport/Talentafdeling?

Op de Topsport/Talentafdeling hebben wij talenten en topsporters. Je bent alleen een topsporter als je een officiële status van de sportbond en NOC*NSF hebt. Als je deze status niet hebt, maar wel veel sport of aangesloten bent bij een academie van de school geeft het Willem Blaeu jou een Talentenstatus.

3. Welke academies en samenwerkingen heeft het Willem Blaeu?

Het Willem Blaeu faciliteert een hockeyacademie, cycleacademie en een voetbalacademie voor jongens en meiden. Daarnaast is er een samenwerking met de Rugby Academie Noord-West, Judobond en VV Alkmaar. Vanuit de samenwerking met VV Alkmaar is er een voetbalacademie voor meiden, volledig georganiseerd en geselecteerd door VV Alkmaar.

4. Wat doen de begeleiders op de Topsport/Talentafdeling?

De medewerkers van de afdeling begeleiden de leerlingen in de combinatie van sport en school. Voor Topsporters (leerlingen met een status) mag een begeleider meer regelen als dat nodig is als voor een leerling met enkel een talentenstatus. De begeleider helpt met maatwerk en absenties door sport. Daarnaast kan er hulp worden gegeven bij huiswerk, plannen en inhalen van toetsen. De begeleider voert minimaal 3 gesprekken met topsportleerlingen.