Thema-avond – Ouderraad

Dinsdag 21 maart is de Thema-avond gehouden in de Gezonde Sportkantine van het Willem Blaeu. Het Thema was Voeding en Pubers. Na een kort welkomstwoord van de Ouderraad heeft Dick van Asperen iets verteld over de schoolkantine en de ambitie om deze nog gezonder te maken.

Daarna was het de beurt aan Ingrid Nootebos. Zij is verpleegkundige bij de GGD en doet de controle (lengte/gewicht) van de leerlingen in het tweede jaar. Tevens verricht de GGD het EMOVO- onderzoek. Met een enquête wordt de leerlingen gevraagd naar onder andere hun schoolsituatie, welzijn en geestelijke en lichamelijke gezondheid. Meer informatie vind u op de site www.scholenopdekaart.nl Wist u dat Ingrid ook elke week een inloopspreekuur heeft op het Willem Blaeu? Ouders en kinderen zijn welkom donderdag van 10 tot 12 uur.

Onze tweede gastspreker was Maaike Enthoven. Zij is diëtiste en bij haar in de praktijk in Alkmaar (de Meent) komen veel sporters. Goede voedingsgewoonten helpen je als sporter om harder te kunnen trainen, sneller te herstellen en effectiever te trainen met minder risico op vermoeidheid, ziekten en blessures. Voor advies op maat kan je terecht bij Maaike. Tijdens deze avond is Maaike in gegaan op de schijf van vijf en wat zijn nu eigenlijk goede voedingsgewoontes. Meer informatie vind u op de website www.maaikeenthoven.nl

De avond werd afgesloten door tv-kok Pierre Wind. Pubers vinden goede voedingsgewoontes vaak saai Tijdens zijn flitsende presentatie en met behulp van de vrijwilligers uit de zaal kregen we veel tips en ideetjes om het leuker te maken. En mooi voorbeeld is de eetvergadering – hoe je als gezin samen kan bepalen hoe je lekker en gezond kan eten. Door samen keuzes te maken, boodschappen te halen en te koken is iedereen betrokken. Het eten smaakt dan meestal veel beter. En mocht je denken dat water saai is met de tips van Pierre komt de smaak vanzelf – kneuzen was het toverwoord. Over smaak gesproken een voorstel van Pierre is om op elke school smaaklessen te houden. En welke puber weet wat een kilocalorie is? In de zaal bleef het stil. Wellicht is smaakles en informatie over voeding iets voor in de lessen op het Willem Blaeu. Dit zal onderzocht gaan worden door de school.

Kortom, het was een zeer geslaagde avond met een opkomst van meer dan 120 ouders, pubers en leraren en een eindbeoordeling van een ruime 8.

Met vriendelijke groet,

Ouderraad Willem Blaeu

Contact gegevens van de sprekers:

Pierre Wind: Walter@speakersacadamy.nl

GGD: INOOTEBOS@ggdhn.nl

Diëtiste : info@maaikeenthoven.nl