Topsport Talentschool groep 7/8

Onze afdeling
OSG Willem Blaeu is al meer dan 25 jaar dè school in Noord-Holland en West-Friesland als het gaat om de combinatie tussen onderwijs en topsport. Naast de geruime expertise staat er een team van drie begeleiders voor de topsporters klaar om allerhande vragen te beantwoorden. OSG Willem Blaeu heeft een speciaal ontworpen vleugel die ingericht is voor en door onze topsporters. Zo kunnen de leerlingen op de afdeling hun huiswerk maken maar hebben zij ook de ruimte om te ontspannen en om zich voor te bereiden op een training. De afdeling is toegankelijk voor onze topsporters met een officiële status maar ook voor de academieleerlingen.

Medewerkers
Om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden krijgen de leerlingen een eigen topsportbegeleider aangewezen. Daarnaast is er ook een coördinator aanwezig.

Florijn Perdok (coördinator)             PERF@willemblaeu.nl       mavo
Daniëlle van Stralen-Koeman           KOED@willemblaeu.nl      havo*
Tom de Visser                                       VIST@willemblaeu.nl         vwo*
*Inclusief TTO

De begeleiders zijn voor de (top)sportleerlingen tijdens hun schoolcarrière erg belangrijk. Naast dat de begeleiders de leerlingen monitoren op de schoolprestatie en de combinatie tussen school en topsport worden er ook meerdere gesprekjes per jaar gevoerd, roosters worden aangepast en kan de leerling de begeleider vragen stellen over bijvoorbeeld een schoolvak.

Faciliteiten
De leerlingen die aangesloten zijn bij de afdeling Topsport & Talent kunnen gebruikmaken van verschillende faciliteiten. Zo heeft de afdeling een eigen toetsruimte waar leerlingen toetsen kunnen inhalen als zij die gemist hebben door bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijd. Daarnaast beschikt de afdeling over een stilteruimte, leestafel, computers, koelkast + magnetron en speciale bakken waar de sporters hun (sport)tassen kwijt kunnen.

Vademecum 2021-2022 Topsport Talent
Op de website kunt u onze beknopte informatie terugvinden echter hebben wij een speciaal boekje gemaakt waarin u alles nog even rustig kunt opzoeken.

Klik hier voor ons informatieboekje (Vademecum)

Kosten
Aan de faciliteiten en begeleiding van de Topsport Talentafdeling zijn kosten verbonden. U krijgt een factuur van school betreffende de begeleiding op de afdeling (zie kosten)
Wanneer de leerling deelneemt aan bijv. de voetbal-/hockeyacademie (georganiseerd door OSG Willem Blaeu) zijn hier ook kosten aan verbonden. Kosten berekend door derden vallen buiten de verantwoordelijkheid van school.

Contact en overige informatie
Elke schooldag is de afdeling van 08:15 uur tot 16:30 uur geopend. De medewerkers zijn te bereiken via de mail maar dagelijks ook telefonisch en via Teams bereikbaar.

Vele topsporters uit de regio Alkmaar hebben de combinatie sport en studie gevolgd bij de Topsport Talentschool OSG Willem Blaeu, Alkmaar. o.a. Koen Verweij, Lars Elgersma, Jade van der Molen (schaatsen), Ron Vlaar, Khalid Boulahrouz, Jermain Lens, Adam Maher, Luciano Narsingh, Wesley Hoedt, Guus Til, Donyell Malen, Stefanie van der Gragt (voetbal), Kim Polling (judo), Nycke Groot (handbal), Quinta Steenbergen (volleybal), Christel Boeljon (golf), Mike Nahar (basketbal), Mark Duursma (honkbal), Kim Polling, Maureen Groefsema (judo), Roxane Knetemann, Claudia Koster, Ivar Slik (wielrennen), Renee Reinhard, Cindy Burger (Tennis), Brenda Beers, Maxime van Dalen, Kimberley Jones (Softbal) Tessa Brouwer (zwemmen).

Meer informatie over de Topsporttalentschool vind je hier

Wilt u alles weten over onze eigen academies (hockey, voetbal en cycle) Klik hier!