Terug naar het overzicht

Onze ambities

Het Willem Blaeu is een plek voor iedereen. De school heeft alle niveaus onder één dak en een breed keuze-aanbod. Leerlingen, ouders en medewerkers voelen zich er thuis. Net als Willem en Joan Blaeu gaan leerlingen op ontdekkingsreis binnen en buiten de school. Deze ontdekkingsreis begint met de ontwikkeling van Blaeu bloed.

Blaeu bloed kenmerkt zich door een positief kritische, leergierige, democratische en onderzoekende houding, niet alleen ten opzichte van de directe leeromgeving (de school), maar ook ten opzichte van de maatschappij. De kernwaarden stromen als vanzelfsprekend.

We leiden onze leerlingen op tot wereldburgers. We dagen hen uit het beste uit zichzelf te halen door “te zoeken, te ontdekken, te leren en te verbeteren door te oefenen”. Leerlingen halen op het Willem Blaeu niet alleen een diploma, zij ontwikkelen zich tot zelfstandige, betrokken en zelfredzame wereldburgers. De basisbehoeften competentie, autonomie en relatie zijn hierbij belangrijk. Hierdoor zijn de leerlingen in staat om, naast te participeren, zich ook te verbeteren in de inclusieve samenleving.