Informatie Magister

Voor alle leerlingen en ouders is het mogelijk om thuis in te loggen in Magister, het administratiesysteem van de school. De inloggegevens blijven de hele schoolloopbaan hetzelfde. Voor leerlingen die nieuw zijn wordt een account aangemaakt. Ouders krijgen aan het begin van de schoolloopbaan een account toegewezen, deze informatie ontvangen zij per brief. (Let op! Wordt eenmalig verstrekt, dus goed bewaren).

De accounts worden door Magister automatisch gegenereerd. Hierbij worden inlogcodes aangemaakt op basis van achternaam, De ouders krijgen dan één account gebaseerd op de naam die als eerste in het systeem staat. Dat is meestal de moeder, zodat het account gebaseerd wordt op de meisjesnaam van de moeder. Ouders kunnen in bepaalde gevallen een tweede account aanvragen (zie informatieverstrekking aan gescheiden ouders).

U kunt inloggen (zowel ouders als leerlingen) via: https://willemblaeu.magister.net https://accounts.magister.net/of via de link op deze website.

In Magister ziet u als ouder in ieder geval een aantal basisgegevens, de absenties, de behaalde cijfers, de agenda en de ELO (elektronische leeromgeving) binnen Magister.

U kunt ook zien of uw n.a.w.-gegevens correct zijn. Is dat niet (meer) zo, neemt u dan contact op met de administratie van de school (administratie@willemblaeu.nl).

Het account van de ouders is niet alleen van belang om de vorderingen van u kind(eren) te volgen, het is ook nodig om in te kunnen schrijven voor de ouderspreekavonden. Lees er in dit bericht meer over.

De module ouderspreekavond werkt op een computer of laptop en telefoon. Echter alleen met de inlogcode van de eerste ouder ziet men de ouderavond module.

Leerlingen kunnen een gratis Magister app op hun smartphone installeren die in de appstore is te vinden. Deze app maakt het mogelijk veel gegevens op de telefoon te kunnen zien.

De producent van Magister heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Magister. Het is nu mogelijk voor ouders/verzorgers om de ziekmelding van hun kind via het ouderaccount van Magister aan ons door te geven.

Voor problemen en uitleg kunt u onderstaande linken gebruiken.

Uitleg Vandaag scherm

Handleiding inschrijving ouderspreekavond voor ouders

Ziekmelden via Magister 

Brugklassers en Magister schooljaar 2022-2023

Info App ouders schooljaar 2022-2023