Osg Willem Blaeu heeft een contract met het boekenbedrijf Iddink dat aan de leerlingen de schoolboeken levert. Het bestellen van de boeken gaat via de website www.iddink.nl. Daarbij is een schoolcode nodig. Als een leerling van profiel of vak wisselt, dan komen de kosten van het omruilen van boeken via Iddink voor rekening van de school. De verplichte schoolboeken worden in de vakantie via een bezorgdienst op het huisadres van de leerling afgeleverd. Daarnaast is het mogelijk dat leerlingen op school nog lesmateriaal uitgereikt krijgen. De verplichte schoolboeken zijn voor de leerlingen gratis.

Om ervoor te zorgen dat de boeken zorgvuldig worden beheerd, berekent Iddink een vrijwillige borg van € 75. De vrijwillige borg wordt voldaan aan het begin van het eerste schooljaar en schuift elk jaar door. Bij het definitef verlaten van de school wordt de borg door Iddink gerestitueerd.

Via Iddink kan iedere leerling ook leermiddelen bestellen die niet gratis zijn. Denk aan atlassen, woordenboeken, rekenmachines e.d. Op de bestellijst bij Iddink staan de verplichte leermiddelen aangegeven die niet gratis zijn. Aan het eind van het schooljaar ontvangt elke leerling de schoolcode en nadere instructie over
het bestellen van het boekenpakket.