Leerling inschrijven

Leuk dat u/jij voor onze school kiest.

De aanmelddagen zijn maandag 6, dinsdag 7, woensdag 8 maart 2023.
Om je in te schrijven voor het Willem Blaeu vul je het digitale inschrijfformulier op onze website in en kun je het  (eind)advies van de basisschool als bijlage toevoegen.

Wil je langskomen met je ouder(s)/verzorger(s) tijdens deze aanmelddagen dan is er altijd iemand beschikbaar voor een persoonlijk gesprekje om je vragen te beantwoorden en om kennis te maken. Ook kun je met je ouder(s)/verzorger(s) een rondje door de school lopen om je nieuwe school te laten zien.

Vanaf onze Open Dag (3 februari 2023) staat het inschrijfformulier voor schooljaar 2023-2024 online. Het is wenselijk om vóór 1 april uw zoon/dochter in te schrijven voor het nieuwe schooljaar, zodat wij een plek kunnen garanderen.

Inschrijfformulier 2023-2024

Adviesformulier basisschool

Het kan zijn dat u het advies van de basisschool nog niet heeft ontvangen op het moment van aanmelden. U schrijft uw kind in op het niveau van het voorlopige advies basisschool.
Na ontvangst van het definitieve advies verzoeken wij u het adviesformulier basisschool te mailen naar administratie@willemblaeu.nl.

Definitieve inschrijving

Om de inschrijving definitief te maken zijn onderstaande stappen van belang:

 1. Het inschrijfformulier dient digitaal te zijn ondertekend door de eerste ouder.
  Eerst dient u het inschrijfformulier digitaal te verzenden, daarna krijgt u automatisch een email met instructie om te ondertekenen. Hiermee maakt u de inschrijving compleet.
 2. De inschrijving is compleet wanneer het originele adviesformulier van de basisschool is ontvangen. Dit kunt u ons sturen:
  1. als bijlage bij het inschrijfformulier
  2. per e-mail sturen aan administratie@willemblaeu.nl
  3. per post aan OSG Willem Blaeu, Robonsbosweg 11, 1816 MK ALKMAAR
 3. Na verwerking van de inschrijving krijgt u een definitieve bevestiging van inschrijving per post op het adres van de eerste ouder.

Als de leerling na 1 april wordt ingeschreven dan wordt deze op een wachtlijst geplaatst.

Stel een vraag over inschrijvingen