Wie zijn Willem en Joan Blaeu?

Willem Blaeu leefde in de 16e en 17e eeuw. Hij was geen koning of superheld, maar hij was heel slim en had een belangrijke baan.

Willem Blaeu maakte kaarten, zoals schatkaarten die je in piratenverhalen ziet, maar ook kaarten van landen en steden. Zijn kaarten waren heel gedetailleerd en hielpen mensen om te weten waar ze naartoe moesten reizen. 

Het grappige is dat hij ook een soort van vroege versie van een Google Maps bedacht. Mensen gebruikten zijn kaarten om te navigeren en te ontdekken waar ze waren en waar ze naartoe wilden gaan. Dus, je kunt hem zien als een soort oude kaartenmaker die mensen hielp om de weg te vinden in een tijd toen Google Maps nog lang niet bestond. Hij heeft geholpen bij het verkennen van de wereld! 

Zijn zoon Joan Blaeu zei altijd tegen iedereen met wie hij samenwerkte: Zoek, ontdek, leer en verbeter door te oefenen! 

Joan was ook een kaartenmaker, net als zijn vader, en hij zette het familiebedrijf voort. Hij maakte ook kaarten en atlassen, dat zijn boeken met veel kaarten erin. 

Joan Blaeu was heel goed in zijn werk en maakte heel mooie en gedetailleerde kaarten. Mensen gebruikten zijn kaarten om te weten hoe de wereld eruitzag en om te reizen naar verschillende plaatsen. Hij hielp mensen om te weten waar ze naartoe moesten gaan, net als zijn vader. 

Dus, Joan Blaeu was eigenlijk een kaartenmaker net als zijn vader, en hij heeft geholpen om kaarten te maken die mensen hielpen om te ontdekken en te reizen in de oude tijd.