De GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance. Op het Willem Blaeu vinden we gelijkheid belangrijk. Iedereen is welkom, ongeacht welk geslacht die heeft of voelt te zijn, op wie die verliefd wordt of hoe diegene zich kleedtl. De GSA op het Willem Blaeu is een groep leerlingen die zich inzet voor gelijkheid en een gezellige en veilige school. De leden van de GSA zijn leerlingen uit alle leerjaren. 

Wat doet de GSA? 

De GSA organiseert jaarlijks de Paarse Vrijdag op de tweede vrijdag van december. Waar de naam al naar verwijst: De GSA en iedereen die dat wil draagt paarse kleding die dag, we vieren elkaars verschillen. Dit gebeurt niet alleen bij ons op school, maar in heel Nederland. Wij willen hiermee het respect bevorderen onder elkaar.

De GSA vergadert twee keer per maand in de grote pauze. Hier bespreken we wat we kunnen betekenen voor onze LHBTIQ+ medeleerlingen. Ideeën zoals genderneutrale wc’s. Het is altijd heel gezellig. We praten niet alleen, maar komen zeker ook tot actie. 

Heb je hulp nodig of wil je deelnemen? 

Word jij gepest over je gender of seksualiteit? Voel jij je niet veilig in de klas door homo- en/of transfobie? Of heb je simpelweg een steunende schouder nodig? Deel het met ons: GSA@willemblaeu.nl. We helpen je!.

Je kunt ons ook een bericht sturen als je deel wilt nemen, informatie wilt of voor een leuk idee. Leuk als je iets laat horen of erbij komt! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Natuurlijk gaan we vertrouwelijk om met de informatie die je met ons deelt.

GSA Begeleiders: 
Marije Bakker (bam@willemblaeu.nl) en Nienke Olling (olln@willemblaeu.nl)